Politika zasebnosti

KDO SMO

Podjetje Ewopharma d.o.o. (EWO SI) je član skupine Ewopharma. Naslov sedeža: Cesta 24. junija 23, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija.

Naši kontaktni podatki: info@remove-this.ewopharma.si. Telefon: +386 (0)5 90 848 40. Kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov: dpo@remove-this.ewopharma.si

OSEBNI PODATKI, KI SO POSREDOVANI EWO SI ALI JIH EWO SI ZBIRA

V nadaljevanju navajamo povzetek neizčrpnega seznama poglavitnih namenov za obdelovanje vaših osebnih podatkov glede na kategorije posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki.

Dostop do osebnih podatkov upravljata in nadzorujeta EWO SI in skupina Ewopharma. Do vaših osebnih podatkov bodo dostopali izključno zaposleni v skupini Ewopharma, ki imajo ustrezen namen za dostop do vaših podatkov, na primer farmakovigilančne osebne podatke lahko posredujemo v našo podružnico na Slovaškem ali drugim partnerjem, ki so imetniki dovoljenj za promet z izdelki. Do njih imajo dostop tudi osebe, ki jih zaposlimo za pomoč pri vodenju našega podjetja ali osebe, ki jim moramo posredovati informacije v skladu z zakonom ali zaradi zaščite (npr. pred goljufijami). Podrobnosti o namenu, zakonski podlagi, obdobju hrambe, razkritjih, vaših pravicah do varstva podatkov in o tem, na koga se obrniti glede obdelave podatkov in vaših pravic, prejmete v posebnih obvestilih o obdelavi podatkov, ki bodo na voljo v trenutku zbiranja vaših podatkov ali ki vam jih posreduje pristojni zaposleni pred samo obdelavo vaših podatkov.

Obdobja hrambe se razlikujejo in EWO SI oceni primere glede na samo obdelavo in tveganja za vas kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. Obstajajo določene splošne smernice, ki so navedene v nadaljevanju. V vseh ostalih primerih bodo vaši osebni podatki hranjeni le toliko časa, kolikor je potrebno v skladu z veljavnim zakonom, zaradi reševanja sporov ali strogih kriterijev, oblikovanih v okviru Programa za varstvo podatkov skupine Ewopharma. Za podrobnejše informacije nam pišite na info@remove-this.ewopharma.si ali dpo@remove-this.ewopharma.si.   

 

Vrsta obdelave & Namen

Vrsta osebnih podatkov

Zakonita podlaga

Obdobje hrambe

Pogodba z EWO SI

Na primer: naslov, ime, podatki v povezavi s plačilom

Za potrebe pogodbe

Čas trajanja pogodbe ali kot določeno v pogodbi

Trenutna/nekdanja/bodoča stranka

Ime, sedež podjetja, telefonska številka

Zakoniti interes

Običajno 3 leta

Če gre za plačilo storitev / izdelkov / sponzorstvo, EWO SI hrani osebne podatke v skladu z vsemi veljavnimi zakoni o transparentnosti, obdavčenju (ali enakovredno) in internim pravilnikom o hrambi

Informacije o plači / plačilu, ime, naslov

Za potrebe pogodbe / zakonska obveznost

Kot določeno v pogodbi ali v lokalni zakonodaji

Raziskave o potrošnikih / natečaji / ankete

Ime, priimek, osebni podatki v zvezi z zadevnim projektom

Običajno privolitev, v primeru zbiranja posebne kategorije podatkov pa je pogoj tudi del zakonske podlage. O tem ste obveščeni pisno pred kakršnimkoli sodelovanjem.

Do zaključka projekta, razen če je dogovorjeno drugače

Zdravstveni podatki, če uporabljate naše izdelke ali če imate bolezen, ki sodi na terapevtsko področje v okviru našega zanimanja. O teh nam lahko poročate kot o neželenih učinkih.

Ime, naslov, zdravstveni podatek, specifična reakcija na produkt

Zakonska obveznost in pogoj 9(h) ali (i)

10 let od umika dovoljenja za promet na zadevnem trgu

Splošna vprašanja, naslovljena na naš elektronski naslov ali pisarno, ki zahtevajo naš odgovor

Ime, elektronski naslov, telefonska številka, podrobnosti pogovora

Zakoniti interes

2 leti

Kandidat za delovno mesto

Ime, elektronski naslov, življenjepis, motivacijsko pismo

Privolitev ali zakoniti interes

1 leto, razen če gre za specializirano delovno mesto

Prenos osebnih podatkov znotraj skupine Ewopharma, v skladu s potrebami splošnega poslovanja

Poslovni podatki ali ustrezni podatki glede na naravo poizvedbe

Zakoniti interesi ali privolitev

Odvisno od narave poizvedbe, vendar običajno eno leto, razen če je potrebno drugače

Zunanje računovodje

Poslovni podatki, nekateri o človeških virih, na primer davčne številke

Zakoniti interes, zakonska obveznost in privolitev

V skladu s pogodbo o zaposlitvi / komercialno pogodbo, privolitvijo ali veljavno zakonodajo

Tretja stranka, skrbniki IT

Dostop do vseh podatkov na strežniku

Zakoniti interesi

Dokler ostane na strežniku

Zdravniki medicine dela

Zdravstveni podatki

 

 

Zavarovalne organizacije

Podatki o zaposlenemu, osebni podatki, vezani na sodni postopek

Zakoniti interesi

Kot zahteva zavarovalnica, lokalna zakonodaja in sodni postopek

Trženje prek medijev, kot so elektronska pošta, e-novice, spletne strani, promocijski material

Elektronski naslov, ime, telefonska številka, domači naslov

Privolitev

Kot določeno izjavi o privolitvi

 

Vaše osebne podatke lahko pridobivamo tudi od tretjih oseb. Tretja oseba bi morala ravnati v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Če menite, da temu ni tako, nas o tem obvestite.

MEDNARODNI PRENOSI

V nekaterih primerih bo moralo podjetje EWO SI vaše osebne podatke posredovati izven EGP. Kjer je to potrebno, EWO SI oziroma zaposleni znotraj skupine Ewopharma takšne osebne podatke posreduje izključno v državo, za katero je Evropska komisija sprejela sklep o ustreznosti. To pomeni, da boste imeli kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, v državi prejemnici podoben standard pravic do zasebnosti kot ga imate znotraj EGP. Če sklep o ustreznosti ni na voljo, se uporabljajo vzorčne klavzule, ki jih je odobrila Evropska komisija, oziroma druga zaščita, enaka tisti, ki jo je odobrila Evropska komisija ali njen vsakokratni pooblaščenec. V nasprotnem primeru vaši osebni podatki ne bodo posredovani.

KATERE PODATKE IZMENJUJEMO

EWO SI bo vaše osebne podatke razkrila izključno v primeru, da ima za to zakonito podlago. Če podjetje EWO SI namerava razkriti vaše osebne podatke, vas bo o tem obvestilo v trenutku zbiranja, bodisi v Pravilniku o zasebnosti, v vaši privolitvi, pogodbi ali drugem dokumentu, ki ga boste prejeli. Vsi osebni podatki, ki jih posredujemo na naš sedež v Švici, so predmet veljavnega sklepa o ustreznosti, zato bodo vsi osebni podatki, posredovani na naš sedež ustrezno zaščiteni z ustreznimi zaščitnimi ukrepi.  

V vseh ostalih primerih bomo vaše osebne podatke hranili le toliko časa, kolikor je potrebno v skladu z veljavnim zakonom, zaradi reševanja sporov ali strogih kriterijev, oblikovanih v okviru Programa za varstvo podatkov skupine Ewopharma. Za podrobnejše informacije nam pišite na info@remove-this.ewopharma.si ali dpo@remove-this.ewopharma.si.   

VAŠE PRAVICE

Pravico imate zahtevati kopijo vseh vaših osebnih podatkov in potrditi njihovo točnost ali zahtevati njihov popravek.

Pravico imate zahtevati, da vaše osebne podatke izbrišemo iz našega sistema. Če so vaši osebni podatki shranjeni na podlagi privolitve, lahko vašo privolitev prekličete z elektronskim sporočilom, naslovljenim na kontaktno osebo na obrazcu za privolitev.

Pravico imate zahtevati omejitev obdelave ali povsem oporekati obdelavi v nekaterih primerih. Slednje se bo presojalo za vsak primer posebej.

POSLEDICE V PRIMERU, DA NE PREDLOŽITE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje EWO SI vas bo prosilo izključno za tiste osebne podatke, za katere bo presodilo, da so absolutno potrebni. Zato v primeru, da odklonite predložitev osebnih podatkov, ne bo moglo stopiti v stik z vami. Slednje se bo presojalo za vsak primer posebej.

OBISKOVALCI NAŠIH SPLETNIH STRANI

Kadar oseba obišče spletne strani www.ewopharma.si, www.biogaia.si, www.anxemil.si, www.vivomixx.si, www.antimetil.si, www.mucofalk.si, www.calmiderm.si, www.lactil.si, www.flexofytol.sihttps://eozinofilni-ezofagitis.si/ in www.perskindol.si zbiranje standardnih spletnih dnevniških informacij in podrobnosti o vedenjskih vzorcih obiskovalcev za nas opravlja tretja stranka oziroma Google Analytics. Poleg približne lokacije (IP naslov) so informacije, ki jih zbira Google Analytics, večinoma anonimni podatkovni promet, kot so informacije brskalnika, informacije naprav in jezik. Dodatnih informacij, kot so vaša starost, spol, interesi ali bančni podatki, ne zbiramo. Zbrane informacije uporabljamo za zagotavljanje pregleda nas načinom dostopanja in uporabe naše spletne strani z namenom izboljšati našo storitev in uporabniško izkušnjo. Informacij ne uporabljamo za druge namene, kot so na primer profiliranje obiskovalcev naše spletne strani.

Če stik z nami vzpostavite preko naše spletne strani, bomo te informacije uporabili izključno za namen odgovarjanja na vprašanja/pritožbe ali predloge, ki nam jih boste poslali. Vaši podatki bodo uničeni takoj, ko bo poizvedba zaključena.

VARNOST

Da bi zaščitili vaše osebne podatke, sprejemamo razumne ukrepe z uporabo fizičnih in/ali elektronskih varnostnih ukrepov, prilagojenih občutljivosti osebnih podatkov.

Čeprav smo sprejeli varnostne ukrepe, pa ne moremo zagotoviti varnosti vseh informacij, ki nam jih posredujete prek elektronske pošte ali spleta. Z uporabo takšnih omrežjih osebne podatke posredujete na lastno odgovornost, saj noben spletni prenos ni 100-odstotno varen oziroma brez napak. Bodite posebej previdni pri izbiri informacij, ki nam jih posredujete preko elektronske pošte ali ki jih objavljate na naših spletnih straneh.

SPLETNE STRANI TRETJIH OSEB

Preko naše spletne strani lahko dostopate do nekaterih spletnih strani in storitev tretjih oseb. Podjetje Ewopharma ne odgovarja za politike ali prakse varovanja zasebnosti na spletnih straneh tretjih oseb. Na njihovih spletnih straneh poiščite več informacij o njihovih pravilnikih o zasebnosti.

Za nekatere naše izdelek imamo vzpostavljeno Facebook stran. Če se odločite deliti informacije na Facebook strani, bo te informacije urejal pravilnik o zasebnosti podjetja Facebook. Spletna stran družbenega medija lahko informacije deli tudi z nami in na svojih spletnih straneh objavlja informacije o vašem obisku naših spletnih strani. Nastavitve zasebnosti lahko spremenite na Facebook strani.  

UPORABA PIŠKOTKOV V EWO SI

Če želite prebrati o piškotkih, ki jih uporablja to spletno mesto, obiščite našo Politiko piškotkov.

NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Če želite spremeniti nastavitve piškotkov, kliknite tukaj.

PRAVICA DO PRITOŽBE

Če menite, da vase pravice niso bile pravično ali ustrezno obravnavane, imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu za varstvo podatkov.