Politika piškotkov

KAJ JE PIŠKOTEK?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se lahko shrani na vaš računalnik ali mobilno napravo in ki vsebuje podatke o obiskani spletni strani. Spletni strani dovoli, da si "zapomni" vaša dejanja ali prednostne nastavitve za določeno časovno obdobje ali pa vsebuje podatke o delovanju spletne strani. Piškotke lahko nastavi lastnik spletne strani ali v nekaterih primerih tretja spletna mesta, ki jim lastnik spletne strani dovoli predstavitev informacij, upravljanje vsebin ali ponujanje drugih funkcionalnosti, kot so na primer analize.

Za več informacij o piškotkih obiščite spletno stran: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

KATERE VRSTE PIŠKOTKOV UPORABLJA TA SPLETNA STRAN?
Uporabljamo nujne in ne-nujne piškotke ter piškotke tretjih spletnih mest.

Nujni piškotki – zakon določa, da na vaši napravi lahko shranimo piškotke, če so ti nujno potrebni za delovanje te spletne strani; na primer, da bi omogočili osnovne funkcije kot so krmarjenje po spletni strani in varnost na spletni strani. Ti piškotki so aktivni ves čas, saj so nujno potrebni za delovanje spletne strani in jih v naših sistemih ni mogoče onemogočiti. Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da onemogoči te piškotke ali vas nanje opozori, vendar bo to povzročilo nedelovanje nekaterih delov spletne strani. Ti piškotki ne hranijo nobenih podatkov za individualno prepoznavanje. Podrobnosti o nujnih piškotkih, ki jih uporablja ta spletna stran so določene v Nastavitvah piškotkov.

Ne-nujni piškotki – vključujejo analitične piškotke (s katerimi bi lahko prepoznavali in določali število obiskovalcev spletne strani in/ali ugotavljali, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran in katere strani so najbolj priljubljene). Podrobnosti o ne-nujnih piškotkih, ki jih uporablja ta spletna stran, so določene v Nastavitvah piškotkov. Za namestitev ne-nujnih piškotkov na vašo napravo, potrebujemo vaše soglasje.

Piškotki tretjih spletnih mest – so piškotki, ki jih na vašo napravo namestijo druga spletna mesta, na primer za namen zbiranja informacij o vedenju uporabnikov in njihovi demografiji ali za namen prilagoditve trženja ali oglasnih sporočil glede na vaše brskanje po spletu. Podrobnosti o piškotkih tretjih spletnih mest, ki jih uporablja ta spletna stran, so določene v Nastavitvah piškotkov. Za namestitev piškotkov tretjih spletnih mest na vašo napravo potrebujemo vaše soglasje.

UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV

S klikom na "Sprejmi vse piškotke" bodo na vašo napravo nameščeni vsi ne-nujni piškotki in piškotki tretjih spletnih mest. Tako pravzaprav soglašate z namestitvijo vseh ne-nujnih piškotkov in piškotkov tretjih spletnih mest na vašo napravo.

Namesto tega v Nastavitvah piškotkov lahko izberete, da soglašate (ali ne) z namestitvijo ne-nujnih piškotkov ali piškotkov tretjih spletnih mest na vašo napravo. V Nastavitvah piškotkov ne morete onemogočiti delovanja nujnih piškotkov.

Izbiro "Sprejmi vse piškotke" oziroma vaše soglasje za uporabo ne-nujnih piškotkov lahko kadarkoli spremenite v Nastavitvah piškotkov.

Piškotke lahko onemogočite tako, da v vašem brskalniku aktivirate nastavitev, s katero zavrnete namestitev vseh ali določenih piškotkov. Posamezni spletni brskalniki ponujajo različne načine upravljanja, zato so spodaj navedene povezave do nekaterih najbolj priljubljenih proizvajalcev in njihovih navodil za upravljanje piškotkov. Načeloma boste v vašem spletnem brskalniku lahko izbrali, ali želite vsakokrat sprejeti, zavrniti ali izbrisati vse piškotke oziroma piškotke ponudnikov, ki jih uporabljajo lastniki spletne strani ("piškotki tretjih spletnih mest") ali piškotke določenih spletnih strani.

Politika piškotkov je del naše splošne Politike zasebnosti.