O podjetju Ewopharma

Ewopharma je naslednica podjetja MR Leclerc & Co., ustanovljena leta 1959. Od samega začetka se osredotočamo na gradnjo mostov do farmacevtskih trgov Srednje in Vzhodne Evrope. Od leta 1959 se je v tej regiji veliko spremenilo – v gospodarskem in političnem smislu – in v tem obdobju smo pridobili bogato znanje ter izkušnje o trgih in uživamo velik ugled.

Začeli smo sicer izključno kot tržni partner za farmacevtska podjetja, do danes pa smo pridobili in na trg dali lastne izdelke. Naša blagovna znamka Revalid® – linija izdelkov za celovito nego las in zdravljenje izpadanja las – je bila leta 1992 razvita v Švici. Leta 2011 smo pridobili irsko zdravstveno podjetje Newport Pharmaceuticals Ltd., s čimer smo leta 2011 v celoti prevzeli lastništvo nad protivirusnim zdravilom Isoprinosine®. Pod nadzorom svojega glavnega sedeža v Schaffhausnu v Švici danes svoje bogato strokovno znanje in izkušnje usmerjamo v uspešno umestitev podjetja Ewopharma in partnerskih blagovnih znamk na ciljnih trgih.

Leta 2004 smo se pridružili RX-Alliance, mreži za strokovno sodelovanje uspešnih farmacevtskih podjetij, dejavnih na izbranih evropskih trgih.